Behandelingen

Behandelingen

Uw volledige gebitsprothese mag bij de meeste verzekeringen na 5 jaar vervangen worden.

Tijdens het gratis intake consult kunnen wij met u bespreken of u in aanmerking komt voor een nieuwe gebitsprothese.

Wanneer uw huidige gebitsprothese niet goed functioneert, u niet goed kunt kauwen, dan kunnen wij een aanvraag indienen bij uw verzekering om uw gebitsprothese eerder te vervangen.

Vanaf het moment dat u uw tanden en kiezen verliest, slinkt het kaakbot. Een gebitsprothese heeft dit kaakbot nodig om houvast te hebben en goed te kunnen functioneren.

Wanneer u al enige tijd een gebitsprothese draagt kan het voorkomen dat uw kaak te weinig houvast biedt. Wanneer dit bij u het geval is, kunnen er implantaten (kunstwortels) in uw kaakbot worden geplaatst. Dit is een kleine ingreep. Wij kunnen u adviseren en werken samen met een tandarts-implantoloog voor het plaatsen van de implantaten.

Tijdens het vastgroeien van de implantaten passen wij uw huidige gebitsprothese aan, zodat u niet zonder loopt . Daarna kunnen wij een nieuw klikgebit voor u maken.

Een digitale prothese is de nieuwste innovatie op het gebied van tandprothetiek, waarbij moderne technologie wordt gebruikt om een perfect passende en comfortabele prothese te creëren. In onze praktijk maken we gebruik van geavanceerde 3D-scanners en computer-aided design (CAD) om uw gebit nauwkeurig in kaart te brengen. Dit zorgt voor een uiterst precieze pasvorm en een natuurlijk ogend eindresultaat.

Met de digitale techniek wordt het gehele proces, van afdruk tot productie, geoptimaliseerd. Bovendien biedt de digitale prothese een hoge mate van aanpassingsmogelijkheden, waardoor we de prothese volledig kunnen afstemmen op uw persoonlijke wensen en behoeften.

Een immediaatprothese is een tijdelijke prothese die direct na het trekken van uw tanden wordt geplaatst. ⁣

In onze praktijk zorgen we ervoor dat u nooit zonder tanden hoeft te lopen. We maken de immediaatprothese op maat, zodat u direct na de behandeling weer een volledig gebit heeft. ⁣

Deze prothese helpt uw mond om zich aan de nieuwe situatie aan te passen en biedt een esthetische oplossing terwijl uw tandvlees geneest. ⁣

Zodra uw mond volledig hersteld is, kunnen we een definitieve prothese maken die perfect aansluit op uw nieuwe situatie.

Een gedeeltelijke gebitsprothese, ook wel een partiële prothese genoemd, is een uitneembare vervanging voor één of meerdere ontbrekende tanden. In onze praktijk wordt deze oplossing op maat gemaakt om perfect te passen bij de rest van uw gebit.

Deze prothese bestaat uit een basis van kunsthars of metaal, waaraan de vervangende tanden zijn bevestigd. Hij wordt stevig op zijn plaats gehouden door middel van metalen haakjes die aan de natuurlijke tanden worden bevestigd.

Een gedeeltelijke gebitsprothese biedt niet alleen esthetische voordelen, maar helpt ook om uw mondgezondheid te behouden door te voorkomen dat de omliggende tanden verschuiven. Het dragen van deze prothese kan ook bijdragen aan een verbeterde spraak en eetgemak.

Een frameprothese is een duurzame en comfortabele oplossing voor het vervangen van meerdere ontbrekende tanden. In onze praktijk wordt deze prothese op maat gemaakt en bestaat uit een metalen basis waarop de kunsttanden zijn bevestigd. Dit frame zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit in vergelijking met andere protheses.

De frameprothese wordt verankerd aan uw natuurlijke tanden met behulp van metalen haakjes, waardoor deze stevig op zijn plaats blijft zitten tijdens het spreken en eten. Dankzij het slanke ontwerp voelt de prothese licht en comfortabel aan in uw mond, terwijl het metaal vrijwel onzichtbaar blijft wanneer u lacht.

Een van de grote voordelen van een frameprothese is de duurzaamheid. Het metalen frame is sterk en gaat lang mee, waardoor het een kosteneffectieve keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige oplossing.

In onze praktijk zorgen we ervoor dat uw frameprothese perfect aansluit op uw mond en de rest van uw gebit

Rebasing (opvullen) is een procedure waarbij de basis van uw bestaande gebitsprothese wordt vernieuwd voor een betere pasvorm en comfort.
 
Dit zorgt ervoor dat uw prothese weer stevig en comfortabel zit, zonder dat u een volledig nieuwe hoeft aan te schaffen.
 

Na verloop van tijd kan uw mond veranderen, waardoor de pasvorm minder goed wordt. Bij rebasing vervangen we de basis van de prothese, terwijl de tanden behouden blijven, zodat de prothese weer perfect aansluit op uw tandvlees.

Deze behandeling verlengt de levensduur van uw prothese en verbetert uw mondgezondheid.

Een gebroken of beschadigde gebitsprothese kan ongemak veroorzaken, maar in onze praktijk bieden we snelle en vakkundige reparaties. Of het nu gaat om een barst of gebroken tand, onze technici herstellen uw prothese met zorg en hoogwaardige materialen, zodat deze weer perfect past en comfortabel zit.

De meeste reparaties zijn binnen een dag klaar, zodat u snel verder kunt met uw dagelijkse activiteiten. Indien nodig, bieden we ook spoedreparaties aan.

Kroon- en brugwerk zijn effectieve oplossingen voor het herstellen en vervangen van beschadigde of ontbrekende tanden. In onze praktijk in Rijssen bieden we maatwerk kronen aan die beschadigde tanden versterken en beschermen, terwijl ze er natuurlijk uitzien.

Bruggen vervangen één of meerdere ontbrekende tanden door ze te verankeren aan de omliggende tanden, waardoor uw glimlach en beet worden hersteld. We gebruiken hoogwaardige materialen zoals porselein en keramiek om duurzame en esthetisch aantrekkelijke resultaten te garanderen.

Met ons nauwkeurig vervaardigd kroon- en brugwerk kunt u weer vol vertrouwen lachen, eten en praten.

Knarsplaten zijn op maat gemaakte mondbeschermers die worden gebruikt om uw tanden te beschermen tegen slijtage door tandenknarsen (bruxisme). In onze praktijk bieden we knarsplaten aan die comfortabel en effectief zijn, waardoor uw tanden beschermd blijven tijdens het slapen.

Het dragen van een knarsplaat helpt niet alleen om verdere schade aan uw gebit te voorkomen, maar kan ook klachten zoals kaakpijn en hoofdpijn verminderen.

Gebitsbeschermers zijn essentieel voor iedereen die deelneemt aan contactsporten of activiteiten waarbij het gebit risico loopt op letsel. In onze praktijk maken we  gebitsbeschermers die perfect aansluiten op uw tanden en tandvlees, waardoor ze maximale bescherming bieden zonder het comfort te verminderen.

Met onze hoogwaardige gebitsbeschermers kunt u sporten met vertrouwen, wetende dat uw tanden goed beschermd zijn.

Anti-snurkbeugels zijn effectieve hulpmiddelen om snurken te verminderen en een betere nachtrust te bevorderen. In onze praktijk maken we anti-snurkbeugels die uw luchtwegen openhouden tijdens het slapen, wat snurken helpt voorkomen.

Deze beugels zijn comfortabel en gemakkelijk te dragen, en kunnen uw slaapkwaliteit en die van uw partner aanzienlijk verbeteren.